11de open Itosu kata kampioenschappen 2016

Iotsu

Afgelopen zaterdag 26 februari deden drie leden mee van SKEL aan dit kata kampioenschap. Ward, de vierde deelnemer, moest zich helaas afmelden door ziekte.

Om 09:00 waren de coaches Tjerk (op foto rechts) Martijn (op foto links), de deelnemers Veronique (midden), Laura (rechts) en Sidney (links) aanwezig op de mat en Peter sensei iets later, hij heeft een aantal filmpjes gemaakt van hun optreden. Een impressie kan je hier vinden: playlist. Helaas is er geen film van Laura, Op dat moment was Peter sensei op zoek naar Veronique en dat viel niet mee in een grote sporthal en heel veel deelnemers. Uiteindelijk stond ze bij de stand van Zapp, waar ze werd geinterviewd, Misschien zien we haar later terug op tv. Naderhand stonden ook Sidney en Laura bij deze stand, er werden ook goocheltrucjes vertoond.

Veronique won haar eerste ronde, de tweede ronde liep ze het kata fout en in de herkansing verloor ze, dus geen podiumplaats.
De poule van Sidney was een zware poule. Hij won de eerste ronde, verloor de tweede ronde en had geen herkansing omdat zijn tegenstander ook verloor.
Laura verloor haar eerste ronde en had geen herkansing daar haar tegenstander ook verloor.
Toch voor alle drie een compliment, ze staan op de mat met veel toeschouwers en je bent zo een halve dag kwijt, ook de coaches, waarvoor dank.

Veronique en Sidney doen beide mee a.s. zaterdag 5 maart aan het NK Shotokan 2016 te Rotterdam aan beide onderdelen: kata en kumite.

Elk SKEL lid kan meedoen aan kata/kumite wedstrijden. Hiervoor wordt apart getraind op de woensdagavond. Meedoen is niet verplicht en je leert veel tijdens deze 1,5 uur durende training.

Spring naar toolbar