Bets Bersch is 78 jaar en beoefent nog volop karate. Op 24 mei kreeg ze haar 1e Dan uitgereikt! Haar verhaal bewijst maar weer dat je nooit te oud bent om karate te (gaan) beoefenen.

Bets woont in Venlo en volgde taallessen aan de Volksuniversiteit. Daar werden op een gegeven moment zelfverdedigingslessen aangeboden, via Sport Instituut Dale Tan. Bets deed mee aan de zelfverdedigingslessen. Toen kwam de vraag vanuit het Sport Instituut wie er wilde proeven aan het karate. Bets had daar wel oren naar, en zo begon ze 20 jaar geleden aan Wado karate.

Met een groepje van 7 man beoefent Bets nu 2x in de week karate. In haar groepje zit een aantal leeftijdsgenoten, in de leeftijd van 55 tot 80 jaar! Onder het motto ‘niets moet, alles mag’ beoefenen zij karate.

Zeven jaar geleden wilde Bets officieel examen doen. Toen ging het echter niet door, omdat haar man ziek werd. Maar dit jaar was het dan zover. Bets heeft geen officieel examen hoeven doen, maar ze hebben haar wel zien werken. Samen met het feit dat ze 2x in de week traint en zich inzet voor de jeugd, werd haar de 1e Dan eervol uitgereikt.

Nog steeds beoefent Bets heel graag het karate, vol passie en liefde voor de sport. Zoals ze het zelf zegt: ‘We blijven goed bezig. Ik geniet ervan!”

Spring naar toolbar