Eerste groep examen kandidaten jeugd juni 2016.

Maandag 27 juni 2016 begon het eerste examen van deze week. Om 18:30 begon de jeugd tot en met oranje band aan het examen voor een slip of band.

Het examen bestaat voor iedereen uit 3 onderdelen; kihon, kata en kumite. Peter sensei begon eerst aan de warming-up en liep daarna vlot een paar karate technieken met de jeugd. Als laatste werd de Taykyoku sho-dan nog gelopen om al een beetje in de sfeer te komen.
Als eerste gingen de gele en oranje banden om aan de witte banden te laten zien hoe een examen verloopt. Daarna de witte banden en gele slippen. Tijm kon niet op donderdag en liep als blauwe band mee en demonstreerde zijn kunnen voor de bruine slip.

Na afloop kon Peter sensei aan iedereen meedelen dat er niemand was gezakt en dat zelfs een aantal witte banden de gele band hadden gehaald. Vanzelfsprekend werd er ook nog een groepsfoto gemaakt zoals dat ook gebeurd met de senioren bruine en zwarte banden bij (regionale) stages. Om 20:30 kon Peter sensei de zaal sluiten.

Het examen werd goed bezocht door ouders en andere familieleden. Desondanks was er weinig herrie, iedereen was geconcentreerd aan het kijken hoe er door de kinderen hun geleerde technieken demonstreerden.

As donderdag 30 juni zijn de gevorderden jeugd en daarna de senioren aan de beurt om hun progressie met karate te demonstreren.

De geslaagden hebben de mogelijkheid om 3 x per week te trainen: maandag-, woensdag- en donderdagavond om 18:30.

Spring naar toolbar