Examen Shin Hanbo jutsu 6 juli 2016.

Vier maanden na de start van de Shin Hanbo Jutsu trainingen is er door de beoefenaren een eerste examen afgelegd.

De module Hanbo (stok van ca. 90cm) was het onderwerp van het examen en de onderdelen kihon (kame, uke and seme waza), kata (Sanjakubo), 10 ippon basic kumite, 15 basic kumite en bunkai (uitleg Sanjakubo) moesten worden gedemonstreerd. De spanning was in het begin duidelijk voelbaar en omdat de zon de beoefenaren hinderde begonnen ze aan de andere kant van de zaal waardoor een aantal de orientatie punten kwijtraakten. Nadat ze weer op hun normale trainingsplek stonden liep het een stuk beter. Tip: train je kata (wapen- als karate kata) alle kanten uit!

Na het examen was er nog tijd om met de noodles te trainen op een jodan uchi aanval met de hanbo en kon met de spanning en agressie even lekker kwijt door elkaar even flink “af te rossen” met de noodle.

Examinator Wim van de Leur shihan kon na afloop mededelen dat iedereen was geslaagd voor kyu 2.

Aan het examen namen deel van SKEL Cees, Timo,en Remy. Jeroen traint zowel bij SKEL als budoschool Anjin ryu en van deze school deden mee Mark sensei en Ronald. Voor een impressie kijk bij foto reportage. Ook is er gefilmd, een playlist komt later.

De trainingen beginnen weer in de week van 5 september 2016 en staan open voor iedereen (ook van andere budo scholen) die met Japanse wapens wil leren omgaan.

Op de foto van links naar rechts: Wim shihan, Peter sensei, Remy en zoon Timo, Jeroen, Cees (bijna 80 jaar!), Mark sensei, Ronald en Leopold (geen examen gedaan).

Voor meer info over Shin Hanbo Jutsu klik hier of hier.

Spring naar toolbar