Grote opkomst DAN examen training 21 september 2016.

Woensdagavond 21 september jl. was het een drukte van belang in de dojo van SKEL. Meer dan 40 bruine en zwarte banden van karate scholen uit de regio waren aanwezig om het DAN examen programma voor de verschillende DAN graden te trainen olv. Dimitra sensei, die hiervoor speciaal uit Amsterdam was gekomen.

Na een pittige warming up werd er begonnen met het kihon. De groep trainde gedisciplineerd en vol enthousiasme. Het is leuk om te constateren dat de diverse programma’s al goed worden beheerst, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Daarna werden de 3 Tekki’s gelopen door 3 groepen en Tokui (keuze) kata.

Door Dimitra sensei werd toegelicht wat wel en niet mag met het jiyu kumite op het examen en dat dit anders is dan het jiyu kumite in de dojo of wedstrijdvloer.

Als laatste lieten examen kandidaten al hun bunkai of enbu zien voor de groep en werd de gebruikelijke groepsfoto gemaakt.

Hier vind je al een foto album en een kort verslag van de training. Later komen er nog filmpjes en andere foto’s beschikbaar.

De volgende DAN training in de dojo van SKEL is 23 november 2016.

 

Spring naar toolbar