Shotokan Karateclub Etten-Leur neemt in principe alleen deel aan karate wedstrijden in Nederland die worden georganiseerd onder auspiciën van de Karate Do Bond Nederland. Deze karate competities bestaan uit vier wedstrijdvormen, zijnde Kata en Kumite wedstrijden voor individuen en in teamverband.

Door het land heen worden er karate wedstrijden georganiseerd, voor pupillen tot en met de senioren. De leeftijdsindeling zoals deze door Karate Do Bond Nederland is opgesteld is als volgt :

Senioren: vanaf 16 jaar (dames en heren)
Junioren: 16 en 17 jaar (dames en heren)
Cadetten: 14 en 15 jaar (dames en heren)
Jeugd: 06 t/m 13 jaar (jongens en meisjes)

Nieuwsgierig en wil jij wel eens een wedstrijd bijwonen? Houd dan de wedstrijd agenda in de gaten. Wil je meedoen aan en wedstrijd? Inschrijven gaat altijd via SKEL en er is altijd een sluitingsdatum in verband met het goed organiseren van de wedstrijd.

Kata Wedstrijden

Bij de Kata wedstrijden draait alles om de uitvoering van het Kata. De vijfkoppige jury beoordeelt de karateka op zijn/haar atletisch vermogen en de technische uitvoering van het Kata. Technische zaken waar op wordt beoordeeld zijn de standen van de benen, de uitgevoerde technieken, transities van de bewegingen, de correcte ademhaling, focus (kime) en moeilijkheidsgraad.

KBN Kata Regelement >>

Kumite Wedstrijden

Bij de Kumite wedstrijden is de doelstelling om zo veel mogelijk punten te halen tijdens de één op één gevechten. Getooid met de nodige bescherming (bitje, handschoenen, bescherming benen en borst) gaan Karateka’s met elkaar de strijd aan onder strenge toezicht van vijf juryleden. Scores worden door de jury toegekend als een techniek wordt uitgevoerd volgens de volgende criteria : goede vorm; sportieve houding; krachtige uitvoering; alertheid; goede timing en juiste afstand.

KBN Kumite Regelement >>

Spring naar toolbar