Karateka’s SKEL geslaagd voor zwarte band.

Na maanden van extra en veel trainen zijn drie karateka’s van Shotokan Karateclub Etten-Leur opgegaan voor hun eerste zwarte band. Zondag 11 december 2016 was het landelijk examen georganiseerd door de Karate-do Bond Nederland in Harderwijk waar ruim 100 karateka’s uit het hele land en van diverse karate stijlen en platformen onder het toeziend ook van de examinatoren hun examen voor de eerste of volgende zwarte band aflegden.

Als eerste moest Laura van Lit om 09:00 op de mat aantreden. Haar kumite (sparring) partner Chemèhne van Akkooi kwam met het laatste onderdeel op de mat en daarna was het wachten op de uitslag. Alle 7 examinatoren gaven haar een voldoende, bovendien was ze volgens hun ook de beste technische karateka op de mat. Daarna in de volgende ronde kwam Ronnie de Rooij op de mat. Peter sensei moest examineren op de tweede mat, maar hoorde achteraf dat ook hier de beslissing unaniem was; voldoende. Na de lunch in ronde drie was Erik de Rooij, broer van Ronnie, aan de beurt. Erik en Ronnie waren hun beide kumite partners. Ook hier was het oordeel unaniem; voldoende!

Peter sensei was gedurende deze lange dag examinator bij 4 rondes van 1,5 uur. Er waren twee matten waar het examen werd afgelegd en 18 examinatoren verdeeld over deze twee matten. In totaal waren er 8 matten waar examens werden afgenomen.

Mei 2017 gaan er weer karateka’s van SKEL op voor een Dan examen.

Op de foto van links naar rechts Peter sensei, Erik de Rooij, Laura van Lit en Ronnie de Rooij.

Spring naar toolbar