Kyu (slip/band) examens gevorderden jeugd/senioren 29 juni 2017

Donderdag 29 juni 2017 was de volgende groep aan de beurt om hun karate vaardigheid te demonstreren. Om 19:00 startte Peter Sensei het examen met de controle of iedereen aanwezig was, waarna de ceremoniele groet volgde en warming up.

Peter sensei leidde het examen, de senpai’s Jeroen, Yasmine en Tara (ale 3 tweede dan), Jan en Jesse (beide eerste dan) beoordeelden de kandidaten Jesse maakte ook nog heel wat foto’s. Daarnaast waren de banken weer goed gevuld met familie en bekenden, die volop foto’s en films maakten.

Als eerste gingen de oranje banden op voor groen, waarna de andere groepen volgden. Het doel was om ca. 20:00 – 20:15 de diploma’s te kunnen uitreiken maar het liep wat uit. Annabelle die opging voor kyu 3 (eerste bruine band) demonstreerde nog de bunkai (uitleg) van het kata Heian Nidan (schijngevecht). Kata’s loop je meestal alleen maar alle technieken zijn toepasbaar in een gevecht met een partner(s) en dat wordt bunkai genoemd. De vijf zwarte banden wilden ook nog onverwacht een kata demonstreren, dus zonder voorbereiding lieten ze Heian Godan zien.

Peter sensei kon mededelen dat er niemand was gezakt, dus iedereen werd een diploma en slip of band rijker. Als laatste werd nog de gebruikelijke groepsfoto genomen.

Elders op deze site bij fotoreportages vind je een selectie van de meer dan 160 foto’s. Hier vind je alle foto’s.

Spring naar toolbar