Karateka’s als fotomodel

Afgelopen jaar werd de knoop doorgehakt door Sensei Peter van Haasteren, er moest een nieuwe website komen. Een nieuwe website bouwen is één ding, maar met wat ga je het vullen wanneer er niet voldoende representatieve afbeeldingen zijn. Je bent dan afhankelijk van de resultaten die mijnheer Google presenteert wanneer je naar specifieke afbeeldingen gaat zoeken.

Je krijgt dan al gauw afbeeldingen voorgeschoteld die je elders ook weer allemaal tegen komt. Saai en weinig vernieuwend. Wat dan wel? Natuurlijk, gewoon foto’s laten maken van de karateka’s van Shotokan Karateclub Etten-Leur.

Anton Corbijn of Erwin Olaf voor een dagje contracteren viel niet binnen de mogelijkheden, dus dan ga je voor the second best, de cursisten van de opleiding Digitale Fotografie van de Nieuwe Nobelaer.

Het contact was al snel gelegd met Erik Teubner, beroepsfotograaf en docent fotografie verbonden aan de Nieuwe Nobelaer. Na overlegd te hebben met zijn cursisten Ellen Geleijns, Roland Zweers en Win Diepstraten, ontvingen wij de positieve reactie op ons verzoek en niet lang daarna werd de datum voor de fotoshoot vastgelegd.

Woensdagavond, 20:30, strak gekapt, nagels gekortwiekt en in een smetteloos Karatepak (Gi), de karateka’s van SKEL betreden de theaterzaal van de Nieuwe Nobelaer, wachten op instructies, poseren met het grootste gemak, alsof het hun dagelijks werk is, en in net iets meer dan een uur is de klus geklaard.

Het eind resultaat van Ellen Geleijns, Roland Zweers en Win Diepstraten mag er zijn, is het niet?

Spring naar toolbar