Prijswinnaars open clubkampioenschap Tadashii-do.

Zaterdag 16 januari 2016 vertrokken er een aantal SKEL leden naar Rhoon. Peter sensei en Jeroen om mee te helpen met scheidsrechteren, Veronique en haar vader Ronald als coach en Sidney met zijn vader Tjerk, eveneens coach.

Gelukkig vielen de weersomstandigheden erg mee en we waren ruim op tijd (voor 09:00)bij de sporthal in Rhoon. De tatami’s waren al gelegd en het e.e.a. stond al klaar en er was nog tijd voor een beker koffie. Ouders van Tadashii-do hadden overheerlijke gebak gemaakt, dus de dag kon al niet meer kapot.

In de ochtend waren de kata wedstrijden en s-middags de kumite wedstrijden. Er waren ruim 120 karateka’s van diverse scholen. Veronique was met haar poule als eerste aan de beurt en zij deed het prima! De technieken waren krachtig en dat bracht haar in de finale, waar ze verloor van een uitstekende ervaren deelnemer van Unity. Veronique had de tweede plaats!
Sidney was in zijn kata poule de jongste maar ook de kleinste. Toch lukte het hem om met een erg goede Jion en een minder goede Bassai dai in de finale te komen. Daar verloor hij van Rebecca van Tadashii-do, die weliswaar een moeilijkere kata (Gojo shiho sho) liep maar minder krachtig terwijl Sidney wederom een sterke Jion liep. Tadashii-do heeft een sterke kata ploeg, Sidney liet een prima indruk achter.

Om 12:30 werd er gestart met kumite. Op een afstandje kon Peter sensei zo af en toe even toekijken. Uiteindelijk werd Veronique 4de in een poule van 7 tegenstanders.
Sidney was wederom weer de kleinste en de jongste. De winnaar van deze poule was 2x zo groot en ook net zo sterk. Sidney kwam hier fysieke kracht en massa te kort om hier een rol te spelen. Het toont echter wel zijn karakter dat hij met deze jongens de strijd aandurfde!

Zowel van Sidney als Veronique een goed toernooi en een goede opwarmertje voor de komende wedstrijden. Het was ook goed georganiseerd en iedereen was sportief. Zeker volgend jaar een evenement om wer aan deel te nemen!

Klik Kata Sidney

Spring naar toolbar