SKEL leden geslaagd voor een Dan (zwarte band) graad.

Van links naar rechts Sidney Meyer (sho-dan), Yasmine Harmiche, Tara Laros en Jeroen Bakx (ni-dan).

Zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017 waren er Dan examens in sporthal de Sypel te Harderwijk, georganiseerd door de Karate-do Bond Nederland. Verdeeld over 8 tatami’s (matten) deden karateka’s van de verschillende stijlgroepen zoals Shotokan, Wado ryu, Shito ryu, Kyokushinkai enz verenigd in de Karate-do Bond Nederland examen voor de eerste (sho-dan) zwarte band of een andere Dan graad.
SKEL is aangesloten bij het Shotokan 4de Platform. Er waren twee tatami’s en 38 kandidaten voor de eerste tot en met de vierde Dan. Van SKEL deden 5 leden examen. Op elke tatami waren 7 karate leraren die tevens ook examinator zijn, waaronder Peter sensei.

Jeroen deed op zaterdag examen en slaagde voor ni-dan. Sidney was op zondag als eerste aan de beurt en kon na afloop zijn eerste zwarte band om doen. Yasmine en Tara waren na de lunch aan de beurt en zij kregen geen zwarte band (want die hadden ze al) maar wel het ni-dan diploma, dus beide geslaagd. Ridouan ging in de laatste ronde op voor san-dan, het zwaarste examen van de 5 Dan programma’s en dat verliep helaas niet goed. Zijn partner Erik raakte geblesseerd (liep een zweepslag op) en er waren wat punten voor verbetering vatbaar aldus de examencommisie. Hij doet in december 2017 een herexamen.

 

Spring naar toolbar