Start Japanse wapentraining Shin Hanbo Jutsu Etten-Leur.

Op de foto links Wim van de Leur shihan en rechts Peter sensei.

Woensdag 6 januari 2016 wordt er gestart met een modern wapensysteem met weliswaar de klassieke Japanse wapens zoals onder andere bo (stok 180 cm) en hanbo (stok 90 cm) in Etten-Leur . De trainingen worden elke week  gegeven in de gymzaal van de Hasselbraam aan de Beukenlaan 45 en is van 20:00 – 21:00.

Men hoeft geen vechtsport(st)er te zijn om  aan deze trainingen te kunnen deelnemen. In principe kan iedereen dit systeem (gaan) beoefenen. Er wordt les gegeven door Wim van de Leur shihan die al decennia les geeft in shotokan karate, ryukyu kobujutsu (een klassiek Japans wapensysteem) en de grondlegger is van het shin hanbo jutsu, het modern wapensysteem wat dus nu gaat starten in Etten-Leur.

De wapens die onder andere gaan worden getraind is bo, een stok van 180 cm, hanbo, stok van 90 cm, tanbo  stok van 45 cm en tanto, mes. De lesstof bestaat uit het oefenen van vaste vormen (kihon en kata) en het werken met tweeën (kumite).

De trainingen worden georganiseerd door budoschool Anjin Ryu en Shotokan Karateclub Etten-Leur. De sensei’s (leraren) van deze scholen, Mark Schipperen en Peter van Haasteren, trainen al dit wapensysteem in Bergen op Zoom en vonden de tijd rijp om dit ook in Etten-Leur aan te gaan  bieden aan iedereen  die hiervoor interesse heeft. Een introductie les kan altijd gratis worden gevolgd.

Voor meer info kunt u bellen 06-53 84 6144.

Spring naar toolbar