Stootzak training.

Al een paar weken wordt er ijverig tijdens een gedeelte van de les getraind op de stootzakken. SKEL heeft 4 stootzakken, 2 zware en 1 medium zware Matsuru (genaamd Mats) en een medium zware onbekend merk, geschonken door een eveneens onbekende aikidoka,.Peter sensei hangt in zijn eentje om 18:15 alle 4 de zakken op aan de ringen, voor aanvang van de jeugdlessen en heeft zijn warming up al dan gehad.

De SKELleden oefenen er hun stoten en schoppen op. Dit levert zo nu en dan blauwe plekken in de handen, licht gekneusde polsen, zere voeten en gescheurde teen nagels op. Het is een goede manier om je karate technieken te verbeteren en maar ook om er achter te komen dat als je een tegenstander zou raken wat er dan gebeurd als die dan niet meegeeft. De tsuki’s (stoten), uchi’s (slagen) en geri’s (schoppen) worden fanatiek getraind en zo nu en dan wordt er ook gelachen. Komende weken zullen ze nog worden gebruikt, dan blijven ze even een tijdje in de kast en zullen later in het seizoen weer tevoorschijn komen.

Gisteravond na afloop van de blauwe en hogere banden les (21:45) hoefde Peter sensei de zakken niet op te ruimen en werd dit gedaan door deze banden, die dit sowieso na de les doen. Ook een aantal dames zetten zich nu in om een medium zware stootzak met zijn vieren (wat Peter sensei alleen doet…) op te ruimen en ze hadden er ook nog zichtbaar plezier in (Peter sensei ook), dit ondanks de redelijk zware training met de ura mawashi’s en mawashi geri’s waar de heupen aardig werden belast. Zie de foto’s!

Spring naar toolbar