Uitslag DAN examens zondag 21 mei 2017

Vier leden van SKEL zijn op deze dag opgegaan voor hun Dan graad. Sidney voor 1ste Dan, Tara en Yasmine voor 2de Dan en Ridouan voor 3de Dan. Peter sensei was gedurende de eerste drie rondes van een uur een van de examinatoren.

In de eerste ronde ging Sidney op. Zijn vader Tjerk was zijn kumite partner. Kihon ging vlot, kata nog vlotter want Sidney doet veel kata trainingen en wedstrijden. Kumite was minder vlot, maar het uiteindelijke oordeel was geslaagd! Gelukkig ging het met de conditie dit keer beter als met het proefexamen, waar hij onwel werd en even moest stoppen, maar daar was vandaag geen sprake van.

In de tweede ronde waren er geen SKEL leden, in de derde ronde wel. Tara en Yasmine gingen op voor de 2de Dan. Tara was nogal gespannen en bevreesd dat de hyperventilatie waar zij af en toe wat last van heb zou toeslaan maar dat gebeurde gelukkig niet. Eindoordeel van de examinatoren was voor allebei geslaagd!

In de vierde ging Ridouan op voor de 3de Dan. Dit ging niet helemaal als verwacht. Zijn kumite partner Erik liep in het begin van de bunkai een zweepslag op aan de rechter kuit en moest van de tatami worden gedragen. Dit had ook o.a. invloed op het examen van Ridouan maar klaarblijkelijk waren er meer puntjes want helaas moet Ridouan zijn examen overdoen. Hij kreeg van Dimitra sensei de verbeterpunten. We gaan hier op trainen zodat in december 2017 Ridouan wel het felbegeerde diploma mee naar huis kan nemen.

Op de foto links Sidney met rechts zijn kumite partner en vader Tjerk

Van links naar rechts Erik, kumite partner van Tara, Yasmine en links Laura, kumite partner van Yasmine.

Spring naar toolbar