Vanen competitie 10 juli 2016.

Zondagmorgen 10 juli 2016 waren Veronique, Tim en Raeven vergezeld door hun vaders en Peter sensei om 09:15 present in sporthal de Leye te Oisterwijk alwaar het regelmatig terugkerend evenement, de vanen competitie, werd gehouden. De vader van Veronique, Ronald, was de coach voor vandaag. Peter sensei om te scheidsrechteren bij het kata, Tim en Raeven  voor kata en Veronique voor kata en kumite. Er waren ruim 200 jeugdige karateka’s aanwezig. Er was zelfs een extra mat gelegd om toch de tijdsplanning te handhaven, in totaal 5 matten.

Nadat de deelnemers zich hadden opgesteld opende Peter sensei op verzoek van de organisatie het toernooi. Tim en Raeven deden voor de eerste keer mee aan kata wedstrijden. Als eerste moest Raeven aan de bak en tot haar verwondering won ze haar eerste partij en daar was ze zo onder de indruk van dat de volgende wedstrijden werden  verloren. Maar toch een goed begin. Toen moest Veronique starten terwijl Raeven nog bezig was, dus Peter sensei wisselde zijn functie van scheidsrechter in voor coach en dat was maar goed ook, want Tim moest ook starten terwijl Veronique nog bezig was. Ronald ging Veronique coachen, Peter sensei Raeven en daarna Tim. Tim had de pech om te moeten starten in een sterke poule. er waren tegenstanders die Heian go-dan liepen, een kata voor bruine band. Maar een ervaring rijker, volgende keer doen Raeven en Tim weer mee. Inmiddels was Veronique ook klaar, zij had een ronde gewonnen.
Het niveau van de deelnemers is aardig omhoog gegaan, dus voor de SKEL leden een signaal om nog meer te trainen!

‘s-Middags deed Veronique mee met kumite. Zij deed het goed en scoorde zelfs een ippon (= 3 punten!) met een mawashi geri jodan. Dit keer werd er door de scheidsrechter ook goed opgelet op contact. Contact is bij jeugd niet toegestaan.

Op de foto van links naar rechts Veronique, Raeven en Tim met op de achtergrond coach Ronald.

Spring naar toolbar