Verslag band (kyu) examens gevorderden jeugd en senioren donderdag 26 januari 2017

Donderdag 26 januari 2017 om 19:00 werden de laatste examens afgelegd bij SKEL voor de volgende kyu. Dit keer waren de gevorderden jeugd en de senioren aan de beurt. Ook nu weer volle bak; karateka’s, assistenten, familie en geinteresseerden vulden de dojo aan de Beukenlaan.

Na het afvinken van de presentie lijst (niet alle kandidaten waren er maar die zouden een half uur later komen i.v.m. werk), het groeten, begon Peter sensei met de warming up en startte eerst met de witte banden. De onderdelen kihon en kata werden na elkaar afgewerkt. Dat gold ook voor de oranje en andere banden. Als laatste het onderdeel kumite. SKEL hanteert een zelfde model voor de examens in de dojo zoals die ook voor de zwarte band (Dan) examens van het Shotokan 4de Platform wordt gehanteerd, zodat de karateka’s (als ze daar aan toe zijn) gewend zijn aan de routine en structuur van de Dan examens. Vlot werden de examens afgelegd, niettemin was het toch alweer 21:00 dat de uitslag bekend kon worden gemaakt.

Twee kandidaten laten hun kata nog voor het carnaval 2017 zien en zullen hiervoor tijdens de training de tijd en begeleiding krijgen om te oefenen. Alle andere kandidaten zijn weer een kyu graad verder. De volgende kyu examens zijn al geagendeerd (zie ook agenda) in juni 2017.

Meer foto’s zijn te vinden op deze site bij hoofdmenu, dan  op de hoogte en dan fotoreportages. Filmpjes worden later gepubliceerd.

Spring naar toolbar