Verslag dojo DAN examen Annabelle maandag 14 december 2020

Het jaar 2020 is een vreemd jaar. Veel is anders, veel wordt geannuleerd. De DAN examens van de Karate-do Bond Nederland in mei en december 2020 werden geannuleerd, examens waaraan Annabelle graag aan had deelgenomen voor sho dan.
SKEL had daarom een dojo DAN examen georganiseerd, na het kyu examen van de jeugd tot 12 jaar op maandagavond 14 december 2020. Annabelle assisteerde wel mee met dit examen, maar toen dit afgelopen was bereidde zij zich voor. Inmiddels was haar kumite partner, Sidney gearriveerd, evenals nog twee andere examinatoren, nl. Wim van de Leur shihan, 9de dan Shotokan en Wally Langenberg, 5de dan Shotokan.
Annabelle demonstreerde het 1ste dan programma van het Shotokan 4de Platform, alleen het kumite gedeelte was anders. Het was een pittig examen. Normaal wisselen de kandidaten af op de tatami, maar nu bleef ze staan met af en toe een korte pauze om weer op adem te komen.
Desalniettemin kon Peter sensei na overleg haar mededelen dat ze was geslaagd. Uit handen van Peter sensei ontving ze het dojo diploma en een gepersonaliseerde zwarte band. Vanzelfsprekend gaat ze in mei 2021 nog op voor de 1ste dan van de Karate-do Bond Nederland.

Spring naar toolbar