Verslag kata wedstrijden 15de Open West Brabantse kampioenschappen.

Zaterdag 13 mei 2017 vertrokken een aantal SKEL leden naar Roosendaal. Deelnemers waren Sidney Meyer, Veronique Aarts, Kim Saenen, Maylin Weterings en Raeven van Wely. Coach was Ronald Aarts en als reserve coach en fotograaf Peter sensei. Na het openen van het toernooi en groeten waren de meisjes direct aan de beurt. Raeven als eerste, Kim en Maylin hadden een bye, m.a.w. die waren de eerste ronde vrij. Raeven verloor haar partij en had ook geen herkansing omdat haar tegenstandster de finale niet bereikte.  Kim en Maylin verloren ook hun partij maar mochten herkansen, die zij ook helaas verloren. Geen podiumplaats dus.

Veronique kwam in een zware poule. Ten eerste omdat zij de jongste was en ten tweede ook bruine banden in haar poule mee deden. Het niveau en leeftijdsverschil was te groot. Desondanks deed zij haar best en was ook erg teleurgesteld, daar zij haar twee partijen verloor.

Ook Sidney kwam in een zware poule. In zijn poule zaten selectie leden van de nationale kata ploeg. De eerste partij won hij, de tweede verloren en had geen herkansing. Sidney traint niet alleen bij SKEL maar ook bij de kata selectie van El Hatri waar hij dus ook voor uit komt.

De deelname was voor de meisjes een goede ervaring. Je moet het toch maar durven om voor een volle sporthal en onder toeziend oog je kata te lopen. Alle vier de meisjes maken goede progressie. Er zal echter toch nog harder, meer en nauwkeuriger getraind moeten worden om in dit kata geweld het podium te halen.

Een uitgebreide foto reportage vind je hier. Alle gemaakte foto´s door Peter sensei zijn in deze album.

Op de foto van links naar rechts: Coach Ronald met Veronique, Maylin, Raeven en Kim na de opening.

Veronique doet eind mei mee met de Rotterdam Cup onderdeel kata en er is veel interesse voor de vanen competitie 18 juni. Informatie en aanmelden bij Peter sensei.

 

Spring naar toolbar