Verslag slip/band (kyu) examens maandag 23 januari 2017.

Maandag 23 januari 2017 was het zover, de beginnend jeugd deed examen voor de volgende slip of band. De zaal was goed vol met ouders, familie en karateka’s. Om 18:30 begon Peter sensei, na te hebben gecontroleerd of alle kandidaten aanwezig waren, met de warming up. Daarna werden er nog diverse kata’s herhaald en kon het examen beginnen.

Als eerste startten de gele banden, oranje slippen en oranje band met het kihon, daarna met het kata wat bij hun volgende slip of band hoorde.. Het was wel duidelijk dat de spanning een grote rol speelde. Ridouan senpai hielp mee om alles in goede banen te leiden, evenals Brian senpai. Jan senpai had het druk met het maken van foto’s en film op verzoek van Peter sensei.

De volgende groep waren de witte banden en gele slippen, ook kihon en kata. De verschillen waren hier best groot, de leeftijd lag tussen de 6 en 11 jaar. Toch verliep alles goed.

Als laatste het kumite gedeelte. Eerst nog wat basis en daarna het bekende tikspelletje. Vervolgens konden de gele banden en hoger hun karate vuistjes aandoen en werden er twee partijen gespard van elk twee minuten.

Na afloop van het examen kon Peter sensei na overleg met de senpai’s meedelen dat iedereen een voldoende had en dat er 5 meisjes zelfs een band hoger hadden behaald.

Donderdag 26 januari 2017 zijn de gevorderden jeugd en de senioren aan de beurt, aanvang 19:00.

Zie voor een foto verslag van het examen van maandag jl. elders op deze website. Filmpjes worden later gepubliceerd.

Spring naar toolbar