Verslag vanencompetie Ede 19 maart 2023

Geen Colabal maar wel Kumite op Bal

Ede, 19-Feb-2023. De eerste compititiedag voor SKEL is weer een feit. In de topsport hal van Ede werd door Fightin’ Nabil de 32e vanen competitiedag gehouden. Vanuit SKEL deden Annah en Jade mee op 2 onderdelen: Kata en Kumite op bal.

Jade gaat als eerste op de mat en besluit zelf te beginnen met Heian Shodan. Annah en Jade zijn samen met 1 andere jongen de enige Shotokanners. Alle overige scholen zijn getraind in de Wado Ryu stijl. Gelukkig heeft Nabil voor officiële scheidsrechters gezorgd en de eerste partij ging naar Jade! Ook de tweede partij met Heian Shodan is winst voor Jade. Annah begint met Heian Sandan. En het is een hele indrukwekkende Heian Sandan. Iedereen kijkt met belangstelling naar langzame tate-shuto gevolgd door de finale technieken. Annah wint haar eerste partij. Jade besluit om 1x Heian Nidan uit te voeren en ook Annah voert naast een Heian Sandan, nog een Heian Nidan uit. Alle partijen zijn gewonnen door beide dames! Wat een fantastisch resultaat. Daar houdt het nog niet op, Fightin’ Nabil heeft gedurende de dag ook nog speciale prijzen voor karateka’s die er boven uitsteken op Karakter, Etiquette, Doorzettingsvermogen, Zelfbeheersing en Eerlijkheid. Tijdens het kata onderdeel is 2x Etiquette uitgedeeld en Jade is daar 1 van! Super goed gedaan Jade!

Na Kata, komt het volgende onderdeel: Kumite op bal. Dit hebben wij nog niet eerder geoefend dus het is allemaal nieuw. Gelukkig helpt de begeleiding een beetje. Kumite op bal weten ze bij Fightin’ Nabil wel raad mee. 30 seconden lang probeer je zoveel mogelijk technieken te laten zien met vooral heel via kiai. Jade wist 1 partij te winnen, wat voor een allereerste keer toch best knap is. Leuk om het een keer te proberen. Al met al een geslaagde dag om op terug te kijken. Op naar het volgende toernooi! Het is heel leuk om te laten zien wat je geleerd tijdens de les. Lijkt je het leuk om ook een keer mee te doen? Vraag sensei Peter om meer info.

 

 

Spring naar toolbar