Corona en karate

Op basis van het protocol verantwoord sporten van de Karate-do Bond Nederland wordt er bij SKEL getraind met in acht neming van de onderstaande regels.
Versie 21 augustus 2020.

 • Algemeen.
  1. Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand.
  2. Je dient thuis te blijven bij (ook milde) klachten van: neusverkoudheid, niezen, keelpijn, loopneus, benauwdheid, koorts, plotseling verlies van reuk en smaak in de afgelopen 24 uur. Dit geldt ook als iemand van je gezin ook deze klachten heeft. Het hele gezin dient thuis te blijven tot iedereen geen klachten meer heeft.
  3. Bij klachten laat je testen! Bij positief resultaat blijf minimaal 10 dagen thuis, ook als het is vastgesteld bij een lid van je gezin. Informeer SKEL.
  4. Schud geen handen en was je handen regelmatig met zeep/desinfectie.
  5. Hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes.
  6. Houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
 • Uitzondering op de 1,5 meter.
  1. Personen die tot hetzelfde  huishouden behoren hoeven geen 1,5 meter aan te houden.
  2. Personen tot en met 17 jaar hoeven onderling geen afstand te houden.
  3. Personen die sport (karate) beoefenen hoeven geen 1,5 meter in acht te nemen als het de sportbeoefening in de weg staat.
 • Regels voor de karate training.
  1. Bereid je thuis al voor. Ga naar het toilet, was/desinfecteer je handen, trek een schone karate pak aan. Neem je eigen beschermingsmateriaal mee.
  2. Kom alleen naar de training indien mogelijk. Kom kort voor de aanvang van de training en ga na de training direct naar huis, doe je pak in de was en ga douchen.
  3. Volg altijd de aanwijzingen op van de trainer/coach.
  4. Deel geen sportmaterialen, zoals je bidon of je karate handschoenen.
  5. Moet je onverhoopt naar het toilet tijdens de training hou dan de 1,5 meter aan. Dit geldt ook als je gebruik maakt van de kleedkamer.
  6. Tijdens de sportbeoefening hoeft er geen rekening te worden gehouden met de 1,5 meter. Voorafgaand en na afloop van de training dient er wel 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  7. Er mag alleen karate technisch contact zijn, dus geen “high fives”, onnodig vastpakken of duwen enz.
  8. Voor de personen vanaf 18 jaar zal er worden geregistreerd dat iemand de training heeft bezocht ivm eventueel bron onderzoek.
  9. Mocht je tijdens de training voornoemde klachten krijgen dan moet je direct de training verlaten.
  10. Volg de looproute. Voor de training naar de heren- of dames kleedkamer (houd 1,5 meter afstand aan). Wacht totdat de trainer aangeeft dat de dojo kan worden betreden. Neem al je spullen (sporttas, schoenen enz. ) de dojo in en zet die aan de kant. Na de training wordt de dojo verlaten via de buitendeur in de zaal.
 • Ouders/verzorgers.
  1, U wordt verzocht om niet te blijven tijdens de training. Is er geen andere optie kunt u blijven met in acht neming van de 1,5 meter.
  2. Informeer uw kinderen over de bovenstaande regels.
  3. Breng uw kind niet naar de training als deze een van de voornoemde klachten heeft.
  4. Maak geen fysiek contact met de andere sporters of ouders.

Voor uitgebreide informatie over karate en Corona kunt u dit hier vinden: Themadossier Coronavirus KBN.

Spring naar toolbar