Impressie clinic Shin hanbo jutsu dag van het karate KBN 2017

Zondag 22 november 2017 vertrokken Peter sensei en Jeroen senpai naar Harderwijk waar de dag van het karate was georganiseerd door de Karate-do Bond Nederland. Zij waren ingedeeld voor een demonstratie kobujutsu (waarover later meer) samen met Wim van de Leur shihan en Wally sensei uit Bergen op Zoom. Peter sensei en Wally sensei waren tevens ook assistent voor de clinic Shin hanbo jutsu.

De dag van het karate werd geopend door het bestuur van de KBN waarna een taiko (=Japanse drums) groep de ca. 100 – 150 karateka’s op scherp zette door flink te drummen. Het ritme en de bas klanken waren best stimulerend en gaf een traditioneel tintje aan het geheel.

Op onderstaande film zie en hoor (volumeknop open zetten!) je de taiko groep en de groep verzamelde karateka’s die deelnamen aan de clinic Shin hanbo jutsu. Ook kan je op het laatst de nestor zien van het Nederlands karate Rob Zwartjes, inmiddels 85 jaar en nog steeds actief met karate. Hij zette in de zeventig jaren van de vorige eeuw het Nederlandse karate internationaal op de kaart.

Spring naar toolbar