Verslag vanencompetitie Goirle 12 maart 2017.

Zondag vertrokken Peter sensei en Jeroen senpai naar Goirle om te scheidsen bij het onderdeel kata van de van de vanencompetitie. Van SKEL zouden 10 jeugd karateka’s meedoen, maar Tim meldde zich af vanwege een blessure, dus uiteindelijk stonden er 9 karateka’s op de mat bij de opening van het toernooi. Natuurlijk waren er ook ouders mee. Een aantal hadden een plaatsje gezocht op de tribune, maar o.a. Ronald, Jordi en Cindy hielpen mee met coachen, waarvoor dank.

Er waren dit keer 4 matten daar er niet genoeg scheidsrechters waren. Desondanks verliep het onderdeel kata vlot. Het was wel even improviseren met de wedstrijdbanden daar er op een bepaald moment meer SKEL karateka’s op de mat stonden dan er banden waren, maar gelukkig waren collega karateka’s zo bereidwillig om even een paar banden ter beschikken te stellen.

Peter sensei constateerde dat het niveau van de vanencompetitie steeds beter wordt. Door SKEL wordt voor wedstrijden speciaal getraind op woensdagavond. Gedurende 1,5 uur wordt er aandacht gegeven aan conditie, kata en kumite, zodat de  karateka’s voorbereid zijn. Wel moet er nog aandacht worden gegeven aan de kumite uitrusting. Weliswaar mag er geen contact zijn bij jeugd, maar zoals Peter sensei zegt, bij voetbal mag ook alleen de bal worden geraakt, maar vaak wordt er ook tegen benen geschopt. De bescherming  dient om zowel de drager te beschermen maar ook de tegenstander.
Het is leuk om te zien dat de SKEL karateka’s ondanks de spanning en onzekerheid dit weten te overwinnen en een goed kata kunnen demonstreren. Ook zijn er die nu een veel beter kata lieten zien dan de vorige keer of op de training. De kinderen konden het ook goed met elkaar vinden en de ochtend vloog voorbij. Jammer was dat het onderdeel teams niet doorging i.v.m. te weinig inschrijving maar SKEL zal de volgende keer ook teams kunnen inschrijven en daarvoor gaat ook zeker worden getraind.
Een minpunt was dat er een karateka zich had opgegeven voor kumite, maar niet over de minimaal vereiste bescherming (bit en toc) beschikte. Bovendien was hij door Peter sensei niet te vinden op het moment van het starten van het kumite. Van fouten wordt geleerd en Peter sensei zal hieraan aandacht geven, zodat de volgende keer dit wel gaat lukken.

Op onderstaand film zien wij Kim die haar kata loopt. Indien er meer foto’s en films zijn gemaakt kunnen die worden gemaild naar info@skel.nl.

 

Spring naar toolbar