SKEL kandidaten door naar officieel Dan examen KBN.

Afgelopen zaterdag 15 april 2017 deden 5 SKEL leden mee aan het proefexamen van het Shotokan 4de Platform wat werd gehouden in sporthal de Slagen te Waalwijk.

In de eerste ronde deed Sidney Meyer mee voor de 1ste dan, in de tweede ronde deden Tara Laros, Yasmine Hamriche, Jeroen Bakx mee voor 2de dan en Ridouan Chami voor 3de dan. Nu moest worden gedemonstreerd aan de examinatoren wat ze de afgelopen maanden hard voor hadden getraind. Peter sensei was een van de examinatoren, maar kon niet alle demonstraties zien, er waren twee matten.

Sidney kreeg een positief advies, ondanks dat hij door de zenuwen even moest pauzeren. Hij herstelde zich goed en maakte het proefexamen voldoende af. Tara kreeg een twijfel en het advies nog flink door te trainen. Ook Tara had last van zenuwen en zat tegen hyper ventileren aan. Yasmine kreeg een voldoende en Jeroen was zowiezo door daar hij een bijzonder examen gaat afleggen. Op de ander mat kreeg Ridouan een twijfel, hij kampt al enige tijd met een schouderblessure. Toch vindt Peter sensei dat de 5 kandidaten minder goed presteerden dan tijdens de trainingen. Zenuwen spelen vaak flink op en beinvloeden de sportieve prestaties.

Niettemin gaan ze alle vijf zich aanmelden voor het officiiele landelijk examen van de Karate-do Bond Nederland te Harderwijk op op 20 en 21 mei 2017. De kumite partners Laura van Lit, Erik en Ronnie de Rooij worden hartelijk bedankt voor het assisteren van de kandidaten tijdens het proefexamen.

Sidney tussen de andere kandidaten

Tara, Yasmine en Jeroen met de andere 2de dan kandidaten.

Riouan tussen de 2de en 3de dan kandiaten.

Spring naar toolbar